BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
Related Posts with Thumbnails

Thursday, May 31, 2012

kau hadir ~ lirik~ khas buat SAHABAT

 salam chenta hatiku.... 

entry pertama di hari terakhir bulan May
tiga puluh satu may dua ribu dua belas.... 
jom layan lirik dari kumpulan deHearty nie... 
khas utk kawan2...



Dikau hadir
Di kala aku memerlukan seorang teman
Dikau bawa secebis bahagia
Bila aku hampir berputus asa

Kuterima segala
Apa yang diperduga
Dan kini kubersedia
Hadapi hari muka


Kau bawa sinar cahaya
Di hariku yang gelita
Dan dikau hadir tepati waktunya
Membawa tawa ceria

Bila mana kau terima
Hidup ada suka dan duka
Mendung takkan selamanya
Sinar mentari kan menjelang tiba 

Album : Insan Istimewa
Munsyid : De Hearty
http://liriknasyid.com

Tuesday, May 29, 2012

bila saya bersama MEREKa



salam chenta hatiku...

sila abaikan tarikh pada pic ni.. tarikh telah ditukar utk flashback.. :)

entry pertama duapuluh sembilan MAy dua ribu dua belas...
ermmm hari ni sgt2 penat..
pepagi pegi shah alam tempat praktikel thun lepas sb nk tunjukkn jalan kat cik cazzy sb die nk bt pemerhatian utk tesis die kat ctu...
happy sgt2 bile dpt jmpe ank2 murid yg lame.. dah besar diorg..
ada jgk yg still kenal.. n ade yg dah x ingt.. tp diorg still mesra mcm dlu..

sila abaikan tarikh pada pic ni.. tarikh telah ditukar utk flashback.. :)
tgk sume berebut nk bergambar ngn ustazah ika
   
wawa yg sgt suka naik moto.. tgk mate tu bru sudah nanges sb nk ikut acik balik rumah

balik je dari shah Alam.. dapat msg dari sorang mber..
ajak jogging.. n lepak...
actually aq de sumthing nk kasi kat anak nye..
Nur Najwa Amani
sebab besday die 22 MAy 2012 hari yg ke 4
barbie ni pon muke comel mcm wawa kan....
 so.. hari ni bru dpt jmpe..
alang2 die nk g jogging..die pon ajak lah aq same..
aq tak jogging pon.. saje sronok layan anak nye..
budak ni sgt petah bercakap.. n sangat mudah mesra..
ade lorat2 sarawak skit.. mama n babah nye daari sarawak..
melayan die.. aq rasa seronok sgt... 
dah la comel.. hahaha... jom layan pic c kecik nie..
WAWA ckp.. acik jom lah naik kude ngn kakak!



dlm plastik tu ada hadiah utk wawa...

"acikk jom lah tangkap gambar dgn kakak pulak"


Saturday, May 26, 2012

HiDUpku DipORak PErAndaKan

salam ChenTa hatiku....

entry 26 May 2012... uhhh tak lama dah..
skrg ni dah start cuti... sume org pakat balik kg..
tp saya??? saya masih menjadikan library ini tempat menenangkan fikiran.. uhhh
hidup dah tak terurus...
EN.TESIS ini sgt kejam..
dateline 18 JUN... 

gambar sekitar library... 



Thursday, May 24, 2012

tesis buat saya rasa hampir hilang nyawa

salam chenta hatiku...

ya Allah kau kuatkan lah hati ku...
permudahkan lah urusan ku...
lagi 18hari kena submit.. sume kena reject..
sy sgt down...
sesapa leh tlg sal SPSS helpme...
saya nk konvo bulan 10 nie..
jgn terlalu kejam dengan saya oh penyeliaku...
saya sudah tidak ada jiwa utk makan, minum, tido atau apa2 yg sewaktu dgnnya..
 nk bt rujukan pon dah tak tau mcm mana lagi..

Sunday, May 20, 2012

kembalinya semangat jiwa!

 salam chenta hatiku...
entry kedua di dua puluh mei dua ribu dua belas
nukilan hati tanpa suara 
kembalinya dia dengan cara yang berbeza...
ku tahu byk jurang antara kita...
namun.. kamoo pengembali semangat jiwa..
kini ku mampu tersenyum ceria...
semoga Allah memberiku peluang dalam meneruskan perhubungan ini tanpa perlu terluka lagi..

HappY BirThDay MR.A

salam chenta hatiku...

entry pertama di duapuluh mei dua ribu dua belas..
sedar tak sedar dah hampir pertengahan tahun dah kite kna...
dah lama jgk tak update blog.. 
ok entry ni juz nk wish birthday kat sumone..
tak tau lah betul ke tak hari ni besday dia..
sb die tu play too much..
tnye besday pon main2 je jawab..
last msg ngn die baru ni sy gaduh besar ngn die..
biar lah die sedang marah saya kot..
so dia dah menghilangkn diri beberapa hari..
nothing special wif our relationship..
juz as a brother  n sister maybe..
tp sy suke kawan ngn dia..
sb byk menda dia thu... lau sy ade masalah.. sy cite kat die..
n die suke bt lawak bodoh bagi sy gelak...
die jgk suke marah sy.. lau sy argue ape yg die cakap.
die slumber je maki2 sy.. tp tahu hati dia baik...
ape2 pon.. lau betul hari ni besday dia..
HAppY biRthday PokCIk misai KOntoT...
hahaha.. 
Selamat Hari LAhir en. KAmal ARIFFIn... a.k.a inspektor remos.
p/s :sorry pakcik.. sy letak pic awk kat cnie... hehehe...  


Sunday, May 13, 2012

ibu... kau lah ratu hatiku...

ibu.. kamu lah ratu hatiku..



ibu.. kamoo mampu mnjadi penawar dikala hati anakmu sedang terluka..
ibu.. kamoo mampu mjadi kaunselor dikala anakmu ini bermasalah..
ibu.. kamoo mampu menjadi diari tempat anakmu meluahkan isi hatinya..
ibu.. kamoo mampu menjadi badut demi melihat anakmu ini tersenyum..
ibu.. kamoo mampu menjadi tentera dikala anakmu sedang berperang dengan emosinya
ibu.. kamoo mampu menjadi polis demi memastikan anakmu dalam keadaan selamat
ibu.. kamoo mampu menjadi pegawai bomba demi menyelamatkan anakmu yang lemas dalam perasaannya
ibu... kamoo mampu menjadi doktor tatkala hati anakmu patah dek kerana cintanya
ibu... kamoo mampu menjadi pahlawan demi melihat anakmu kuat..
ibu... kamoo lah segalanya...
 andai kata anakmu ini mampu membalas segala pengorbananmu... akan aq lakukan demimu ibu.. dan seandainya tidak mampu ku balas setiap pengorbananmu...akan ku kirimkan doa disetiap kedirpan mataku wlau dimana jua diriku berada...

nukilan ikhkas dari anakmu.... ika~










SELAMAT HARI IBU

Andai aku dapat membahagiakan kedua orang tua ku.....aku lah insan yang paling bahagia di muka bumi ini..
Andai aku dapat melihat senyuman kedua orang tua ku....akulah insan yang paling sempurna di muka bumi ini..
Andai aku dapat melihat gelak ketawa kedua orang tua ku...akulah insan yang paling bertuah di muka bumi ini..

Tetapi aku mohon Ya Allah, agar aku tidak melihat air mata kekecewaan orang tua ku walaupun setitis..jika itu berlaku akulah insan yang paling hina di muka bumi ini...

Wednesday, May 9, 2012

WORDLESS WEDNESDAY #driver cilik





salam chenta hatiku...

LUQman NUr HAkim yg gile stereng...