BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
Related Posts with Thumbnails

Wednesday, March 14, 2012

My bestFreN ForeVer... #1 Cik CazzY

salam chenta hatiku...

entry pertama empatbelas march duaribu dua belas...
aq terpanggil utk bt entry ni....
actually entry ni akn ada sambungan... tp entah bila lah akn tersambung yer..
ikut kepada mood yg tengah menggila.. hahahah
kenapa cik cazzy yg terpilih...
becoz now die plg dekat dihatiku...
hahahah mcm org bercinta plak kan...
actually die mintk aq tlg btkan blog kat die.. dh lama sgt..
tp aq ni bkn nye reti sgt.. blog aq pon mcm hape kan..
xpe lah.. hari ni tetiba mood aq jadi ghiarah semacam nk tlg dia..
so aq msuk bilik dia.. n tnye..
ko nak tak aq ajar ko bt blog... 
nak2.. tp hampes tol lah die ni.. die dh bt pon.. 
chantek dah... cume gadget still kosong..
so.. aq godek2.. citu itu ini ckit2... so jadi lahhh...
die pun bru apdate blog die tu.. oke2 kang aq bg link die yer..
jom la ramai2 jengah blog die...

actually nk crite lah skit mcm ner die boleh jadi my BFF... 
mcm ni cerita dia....jeng.. jeng... jeng...
pertama kali aq jejak kn kaki kat UM ni utk temuduga... org yg aq jmpa adalah NURKAZIMAH. ermm sape pulak kazimah nie??
kazimah a.k.a cik cazzy oke...
masa tgh beratur panjang nk masuk bilik menunggu ....
die tgh borak ngn sorg kawan.. then die pgl aqn tgor aq...
aq mmg jenis susah nk tegur org dlu... n mase tu.. mmg aq nebes gile... 
so borak2...
n tgh tunggu turn nak masuk bilik interview pon... kami smaa2..
die nye turn lepas aku... so b4 aq masuk.. die ade cakap..
ala relex2.. awk boleh.. hehehe fuhhh mmg aq mmg ketart dah...
agaknye lau tnye die muke aq tyme tu skrg pon die ingt n die akn gelak lg...
hahahah
b4 aq blah balik msa tu.. die ade mintk no.tepon aq... '
ingt tu lah kali pertama n terakhir jmpa dia.... 
tp... 
satu hari tyme aq kat tmpat keje...
mase tu aq keje kat beauty centre.... ada number luar call...
bile aq jawab.. aq dgr suara pompuan.. ceria je suara dia... dgn slank johornye..
hahhaa.. tu la kazimah dari dulu smpai sekrang susah nk tgk dia xceria.. heheh
masa tu dia call cakap dah dapat surat tawaran UM... 
die cite bla bla bla bla........
aq xtaw sb masa tu aq kat opis.. so kne tgu balik umah dlu.. heheheh
upe2 nye kami satu kolej kediaman..
pagi masa bertolak nk ke KL utk pendaftarn pon... aq contact dia je...
smpai kt kolej pon same...
die je yg aq kenal....start dari hari tu... kami mula rapat..
pegi kelas sama2..pegi mkn pon sama2..byk aq blaja dari dia... 
dia kan budak baik.. budak pandai..byk la perkara... 
n yg plg terkesan.. blja utk suka bergambar.. hahah
mmg gila bergambar dia tu..maklum la dia comel..
dh bile dah selalu sama2 ngn dia.. aq pon jadi gile.. ..hahahah
 adat lah kan lau berkawan baik tu.. ade yg dengki.. 
hasut sane.. hasut sini...
n lau berkawan tu lau xde beza pendapat tu tipu lah kan..
tmbah pulak aq ni jenis suka argue... 
bangkang je ape yg aq rasa xbetul...
heheheeh...kecik hati tu lumrah lah kan... 
tp smpai sekarang... she is only the best BFF dat i ever had...
tambah2 skrg ni kami duk serumah.. juz kami berdua je...
baik buruk kami je tahu..
die lah byk bagi aq kata2 semangat bila aq down...
die pon bile die down aq tlg downkan die lagi.. hheheheh 
tak lah.. aq tlg die naikkan balik smgt die..
n aq paling pntg lau ade org sakit kan hati dia...
mmg aq xkan duduk dia... 
aq dah anggap dia mcm adik kembar aq... kakak kembar aq...  
ramai dah pgl aq n ima kembar...
hahah kembar?? tp lain acuan heheh
mau diorg xkate kembaer.. 
kat mana  aq ada.. mesti ada dia.. 
kat mana dia ada.. mesti ada aku..
aq join itu.. aq mesti angkut dia join skali..
dia join ini.. mesti ajak aq join jgk..
n aku harap.... biarlah persahabatan kami ni sampai ke syurga...
jom layan pic2 kami... ni pic2 masa 2year kot.. pic yg lain byk ilang sb laptop kena virus.. hehehe.. 
kegilaan bergambar mnjadi2.. dlm kelas pon jadi...




ni masa 1st year.. kat kolej










layan pic2 latest dari kami.... 



ok cukup dlu .. kang byk2 tuan punye pic marah plak.. hehehehehe...
jom pegi usyar blog die... pikiran Melayang~

3 yg prihatin:

cAzZy said...

hi tika..hehe
amboii..puji melayang kan...
malu tau x.....yg bab pandai tu x tahan..pandai pulak aku kn?huhu..
btw tenkiu so much to u coz sudi juga menjadi bff aku :).....
Td bace tetibe ade rase suke,sedih dan mcm2 lagi la bile terkenangkan dr time dr awal kenal sampai sekarang....semoga persahabatan kite kekal selamenya ...amin..

cHEnTa TiKa said...

dat is the fact ...
u r everything for me...
biar la org lain nk kate ape..
aq tetap kate ko yg terbaik...
with pleasure... lau ko ramai kawan...
aq xde.. aq just ade ko je as yg plg thu serba serbi sal aq...

Amin.. semoga kekal sampai syurga... dah kawen jgn lupe aq.. ner thu leh berbesan.. hahahaha

cAzZy said...

nk berbesan ngan aku?huhu....kelakar lah.......