BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
Related Posts with Thumbnails

Saturday, March 31, 2012

nukilan sepanjang jalan !

salam chenta hatiku...

sedikit nukilan di tigapuluh satu march dua ribu dua belas...

hari ini kulalui jalan2 itu..
jalan kenangan kau dan aku..
mengusik mengganggu 
satu persatu helaian rindu bertamu...

rindu itu rindu ku padamu..
rindu yang tak mampu
kerana aku bukan milikmu
kerana aku bukan tulang rusukmu...

aku tahu itu terbaik buatmu...
terbaik juga buatku..
terimalah ketentuan itu..
takdirku bukan takdirmu...

aku pasrah ketentuan itu...
namun yg terindah itu kamu..
biarlah kusimpan kenangan bersamaku
agar terus bersemadi di dalam nafasku....

hahahha nukilan tersentap kan.... 
actually
tadi masa dlm bas otw balik penang..
teringat sidia yg tidur sepanjang jalan masa aq drive dr KL ke penang dua minggu lepas...
masa dia tidur tu... ade jgk aq jeling2 dia..
ermmm kenapa lah byk sgt halangan dlm hubungan kami..
tp mybe Allah dah aturkn yg lebih baik kan...
so pas die bangun... aq story kat die apa yg aq rasa.. itu ini...
bebelan aq plak yg menjelma.. hahhaha
klakar.. aq mmg kuat bebel.. smpai die dah mangli..
n tadi sepanjang jalan.. aq teringat.. n tercipta lah nukilan ni dlm hati..
~kalau dia bukan utkku... bukakan lah hati dia utk yg lebih layak~

p/s: tolong jangan tanya siapa si dia.... biarlah rahsia.... takde kena mengena dgn MR.H... MR.H hnya igauan mimpi yg tidak nyata!



Thursday, March 29, 2012

oh tulang rusukku!

salam chenta hatiku....

entry duapuluh sembilan march duaribu dua belas..
harap maklum ni entry C&P
layan je laaaa.... terkena batang idung.. 
takpayah kate apa2.. senyum ajee...

(✿◠‿◠)saya pernah SETIA, tapi DIDUAKAN..(╯︵╰,) 
(✿◠‿◠)saya pernah PERCAYA, tapi DIKHIANATI..(╯︵╰,) 
(✿◠‿◠)saya pernah MENCINTAI, tapi DISAKITI..(╯︵╰,)
 (✿◠‿◠)saya pernah MEMILIKI, tapi akhirnya KEHILANGAN..(╯︵╰,) (✿◠‿◠)saya pernah JUJUR, tapi DITIPU..(╯︵╰,) 
(✿◠‿◠)saya pernah BERHARAP, tapi harapan tu cuma SIA-SIA..(╯︵╰,) 

 - Lebih baik menunggu orang yang tepat daripada menghabiskan waktu dengan orang yang salah

Wednesday, March 28, 2012

WORDLESS WEDNESDAY # VANILA STRAWBERY

salam chenta hatiku...

entry duapuluh lapan march dua ribu dua belas...





VANILLA VS STRAWBERRY

Saturday, March 24, 2012

jalan2 i-city dan taman titiwangsa

salam chenta hatiku....

entry pertama duapuluh empat march duaribu dua belas...
actually dah xde idea sgt nk mengarang...
mmg skrg mood nth ke mana2..
mood tgl kat kampung.. huhuh
bru dua hari smpai kL pas balik kg bru ni..
tp mmg hati jiwa n segala2 perasaan xde kt kL pon..
tertinggal kat kg...
ermm nak cita ape yer??
hah nk cite aktiviti aq bersama keluarga angah la..
angah adalah kakak kepada mybff cik cazzy...
now aq kan stay dgn diorg.. menumpang kt umah angah kt sg.besi
so.. ke mana diorg pegi.. aq mesti lah ikut.. hehehe
saje menggedix nk ikot jgk...
so.. smlm dgr2 cite angah nk bawak ank2 nye g i-city..
aq pon ape lagi.. excited gila lah...
actually ni kali kedua aq g i-city ... 
hari tu pegi ade jgk cik cazzy.. tp bodyguard yg lain..
ni kitorang lak jadi bodyguard bebudak dua org tu..
harits n zarif...
alamakkk... pic blom amek dari cik cazzy lah..
ermmm dah kurang menarik la i-city skrg nie..
dulu kan aku de ckp.. i-city tak besh... skrg lagi tak besh..
cume ape bezanye.. skrg ni ade mainan2 yg mcm kat genting gitu..
*padahal ehhh genting pon xbesa g.. hahaha
tp aq tak naik pon.. xley nati bile pusing2.. jadi pening..
so.. jalan2 je lah.. kamera aq plak takde.. tinggalkn kat kampung..
so gune kamera cik cazzy je.. sb tu pic2 ada kt die ag.. heheh
penat berjalan. smpai bebudak pon dh ngntuk.. so gerak balik..
sejam jgk lahh.. dari shah alam tu g sg.besi..dgn jam lagi..
smpai2 trus tdo.. tak kalih2 dah.. penat.. huhuh
dah tu buka je mate pg td.. cik cazzy dh terpacak depan mate
suh bersiap nk g taman titiwangsa bawak bebudak tunggang kude..
wahhhh lagi lah aq excited.. 
trus mandi tak ckp byk dah..
hehehe
besh2.. g jalan2 ngn family angah.. 
harits n beby pon sempoi... tak byk ragam sgt hari ni.. hehehe
apepon.. yg penting aktiviti hari minggu aku terisi...
so xde lah membosan membesar kan *bontot* je kat umah.. opsss...18sx lak..
now.. dah penat.. n nak tdo.. hehehehe
 

Wednesday, March 21, 2012

wordless Wednesday ~Jika Cinta Dia - Giesha


salam chenta hatiku...

Tuesday, March 20, 2012

ting tong!

salam chenta hatiku...

entry pertama duapuluh march duaribu duabelas
pagi ni bgun awl lak pulak...
ni mate dh tak buleh bukak..mgantuk sgt2..
tp xleh tdo.. kang kuali naik ats kepala.. hahah
nk kena masak dlu.. 
malasnyeee...
pagi td awl2 pagi mak dah kejutkan suh bawak abah g kedai..
abah nak beli kuih..iyelah abah kan baru sihat..
so mak xbagi die bawak moto sendiri lagi.. 
hah bercerita sal abah.. Alhamdulillah.. abah dah nmpk sihat sepenuhnya
lau tak.. mak kate nk bangun pon tak boleh..
makan pon tak lalu..
now ok dah.. dah buleh makan...
abah biasalah.. lau dah sihat mane leh lekat kat umah...
die dh g tgk lembu2 ternakan dia kat kandang..
so now tgl ngn mak je.. nk borak2 ngn mak pon takleh dh..
mate dh ngntuk sgt..
huhuhuh
nak tdo kang.. mmg mak bebel 1hari xhbis la..
sb tu sempat update ni..
hehehe.. amek mood nk g masak..
nk masak ayam masak kicap hari ni..
sape nak?? jemput lah kerumah yer. heheheh 
semalam aq masak ayam masak sambal... abang aq yg kuat mkn tu pon komplain... masiiiiiiiiiiiiinnnyeeee... ..
so hari ni kena masak btol2.. huuhuhuh 
oklah nt update lagi..
nt nk buh gambar Sayyidah dini yang terbaru... 
tunggguuuu...

Saturday, March 17, 2012

macam-macam hal

salam chenta hatiku...

entry pertama di tujuhbelas march dua ribu dua belas..

malang betul nasib aku hari ni...
plan baik punye nak balik kg..sb nye abah tak sihat...
so pepagi ni bkn main bersemangat nk siap2 ..
kul 830 ag aq dah trun nak g pudu...
ermm ape lah nasib badan... U-lock moto tetiba tak buleh nk buka..
hari2 aq guna takde masalah..
mmg dah rosak agaknye...
aq pon cuba dan cuba lagi..
mintk tlg ngn ade sorang brader ni.
pon tak boleh jgk...at last aq telefon mak aq n cakap mybe aq lambat skit..
bru nak calling2 mber2 yg leh tlg anta...
aq pon kononnye nak naik lepak kat umah..
masuk je lift.. sorang2...pintu lift tu tutup je..
n tetiba................................................ gelap...
hah sudahhh...
mcm nak nangis weyh...
lift tu rosak dan2... langsung xberfungsi,,
aq tekan bell nye.. hurmm 5 min jgk..
last2 aq try kopak pintu nye..
huh.. selumber... mcm badang..
last2 pintu lift tu boleh bukak dgn kekuatan tulang empat kerat ku...
hahahhha...
ni saat tertaip nye entry...aq masih kat bawah blok.. tgu sorg kawan yg nak anta g pudu..
lupakan sal moto.. lupakan sal lift yg sengal..
aq nak jgk balik kampung... taknak cakap byk dah...

sekian

Wednesday, March 14, 2012

My bestFreN ForeVer... #1 Cik CazzY

salam chenta hatiku...

entry pertama empatbelas march duaribu dua belas...
aq terpanggil utk bt entry ni....
actually entry ni akn ada sambungan... tp entah bila lah akn tersambung yer..
ikut kepada mood yg tengah menggila.. hahahah
kenapa cik cazzy yg terpilih...
becoz now die plg dekat dihatiku...
hahahah mcm org bercinta plak kan...
actually die mintk aq tlg btkan blog kat die.. dh lama sgt..
tp aq ni bkn nye reti sgt.. blog aq pon mcm hape kan..
xpe lah.. hari ni tetiba mood aq jadi ghiarah semacam nk tlg dia..
so aq msuk bilik dia.. n tnye..
ko nak tak aq ajar ko bt blog... 
nak2.. tp hampes tol lah die ni.. die dh bt pon.. 
chantek dah... cume gadget still kosong..
so.. aq godek2.. citu itu ini ckit2... so jadi lahhh...
die pun bru apdate blog die tu.. oke2 kang aq bg link die yer..
jom la ramai2 jengah blog die...

actually nk crite lah skit mcm ner die boleh jadi my BFF... 
mcm ni cerita dia....jeng.. jeng... jeng...
pertama kali aq jejak kn kaki kat UM ni utk temuduga... org yg aq jmpa adalah NURKAZIMAH. ermm sape pulak kazimah nie??
kazimah a.k.a cik cazzy oke...
masa tgh beratur panjang nk masuk bilik menunggu ....
die tgh borak ngn sorg kawan.. then die pgl aqn tgor aq...
aq mmg jenis susah nk tegur org dlu... n mase tu.. mmg aq nebes gile... 
so borak2...
n tgh tunggu turn nak masuk bilik interview pon... kami smaa2..
die nye turn lepas aku... so b4 aq masuk.. die ade cakap..
ala relex2.. awk boleh.. hehehe fuhhh mmg aq mmg ketart dah...
agaknye lau tnye die muke aq tyme tu skrg pon die ingt n die akn gelak lg...
hahahah
b4 aq blah balik msa tu.. die ade mintk no.tepon aq... '
ingt tu lah kali pertama n terakhir jmpa dia.... 
tp... 
satu hari tyme aq kat tmpat keje...
mase tu aq keje kat beauty centre.... ada number luar call...
bile aq jawab.. aq dgr suara pompuan.. ceria je suara dia... dgn slank johornye..
hahhaa.. tu la kazimah dari dulu smpai sekrang susah nk tgk dia xceria.. heheh
masa tu dia call cakap dah dapat surat tawaran UM... 
die cite bla bla bla bla........
aq xtaw sb masa tu aq kat opis.. so kne tgu balik umah dlu.. heheheh
upe2 nye kami satu kolej kediaman..
pagi masa bertolak nk ke KL utk pendaftarn pon... aq contact dia je...
smpai kt kolej pon same...
die je yg aq kenal....start dari hari tu... kami mula rapat..
pegi kelas sama2..pegi mkn pon sama2..byk aq blaja dari dia... 
dia kan budak baik.. budak pandai..byk la perkara... 
n yg plg terkesan.. blja utk suka bergambar.. hahah
mmg gila bergambar dia tu..maklum la dia comel..
dh bile dah selalu sama2 ngn dia.. aq pon jadi gile.. ..hahahah
 adat lah kan lau berkawan baik tu.. ade yg dengki.. 
hasut sane.. hasut sini...
n lau berkawan tu lau xde beza pendapat tu tipu lah kan..
tmbah pulak aq ni jenis suka argue... 
bangkang je ape yg aq rasa xbetul...
heheheeh...kecik hati tu lumrah lah kan... 
tp smpai sekarang... she is only the best BFF dat i ever had...
tambah2 skrg ni kami duk serumah.. juz kami berdua je...
baik buruk kami je tahu..
die lah byk bagi aq kata2 semangat bila aq down...
die pon bile die down aq tlg downkan die lagi.. hheheheh 
tak lah.. aq tlg die naikkan balik smgt die..
n aq paling pntg lau ade org sakit kan hati dia...
mmg aq xkan duduk dia... 
aq dah anggap dia mcm adik kembar aq... kakak kembar aq...  
ramai dah pgl aq n ima kembar...
hahah kembar?? tp lain acuan heheh
mau diorg xkate kembaer.. 
kat mana  aq ada.. mesti ada dia.. 
kat mana dia ada.. mesti ada aku..
aq join itu.. aq mesti angkut dia join skali..
dia join ini.. mesti ajak aq join jgk..
n aku harap.... biarlah persahabatan kami ni sampai ke syurga...
jom layan pic2 kami... ni pic2 masa 2year kot.. pic yg lain byk ilang sb laptop kena virus.. hehehe.. 
kegilaan bergambar mnjadi2.. dlm kelas pon jadi...




ni masa 1st year.. kat kolej










layan pic2 latest dari kami.... 



ok cukup dlu .. kang byk2 tuan punye pic marah plak.. hehehehehe...
jom pegi usyar blog die... pikiran Melayang~

Tuesday, March 13, 2012

Warkah Terakhir Buat Mr.H

salam chenta hatiku...



entry pertama tigabelas march duaribu duabelas...

tak tau nk kate ape..
cume boleh cakap...
hati saya sangat hancur...
oke di sni sy mengishtiharkan..
tiada lagi entry pasal MR.H selepas ini..
ini entry yang terakhir pasalnya..
kenapa?? 
xda ape lah yg buleh diceritakan..
cuma apa yg boleh dikatekan..
sepandai2 tupai melompat... 
lau dahan patah.. jatuh jgk dia ke tanah...
keputusan yg diambil ini tiada kaitan dengan sesapa..
atau paksaan dari sesapa.. 
biarlah saya undur diri.... 


ada sedikit pesanan utk beliau... 
(tp sure2 dia xkn baca)
biarlah.. kot sape yg knal die bace.. tolong smpaikan yerr...

awak...
saya kenal awk xlama kan,kenal pun hnya di alam maya, jarang2 je kita berhubung...tp entah la ..hati sya rasa ada sesuatu yang buat saya tertunggu2 pesanan dari awk, saya pon xtahu kenapa.. tp tulah dah byk kali awk pesan.. jgn terlalu ikutkan perasaan.. tp sy degil.. awk tegas.. awak marah lau sy paksa awk.. tp sebab tu yg buat sy suka awk.. tiap2 hari saya tungu awk on9... sampai satu masa tu awk ckp awk ada tugas dan tidak akan on9 lame.. jadi tiap2 hari saya tunggu awk balik... satu hari tu.. sblm smpai masa awk balik.. sy dah xleh tanggung rindu sy bg pesanan kat awk... xsampai 15min pas tu awk dah on9.. upanya awk dah balik...saya cakap saya rindu awk... awk gelak je... mmg mcm budak2 kan saya nie.. nth ape2..pastu saya mintk nombor tepon awk. eh xsangka plak awk kasi.. seronok bukan main saya masa tu.. awk ingt lagi tak?? kite WC kt yM... mak sy pon nk tgk awk.. hahahah kelakar la awk masa tu... pastu kita trus berhubung guna SMS... awk cite sal idup awk.. awk cite sal keje awk... suma sMs awk dari 1st msg ada lagi saya simpan tau awk...tp ade 1 yg pelik ttg awk... awk sangat liat nk jawab kol... awk cakap.. awk mmg xsuke cakap dlm telefon kan.. takpe lah asalkan awk reply msg saya sy dah ckup tenang... n sekali tu saya balik kg... saya cakap sy nk pegi kat tempat awk... xsangka plak awk sanggup tglkn keje sb nk bawak saya jalan2 kat tempat awk.. awk ingt tak?? kita hbis kan masa bersama.. dari tgh hari smpai mlm... kita jalan2...seronok sgt saya rasa masa tu.. gambar2 awk masa tu ada lg saya simpan... n dlu lau saya rindu..sy tgk la suma pic2 tu ...bila sy cakap saya rindu awk.. awk slalu pesan.. jgn rindu sgt2... kang saya xleh bt keja... tp lau ingt awk lagi rasa besemangat saya waktu tu.. ... lepas kite jmpa tu... awk de cakap awk nk dtg jmpa sy lak kt kampung.. xpun awk trun KL.. xpe awk.. sy kate sy tgu masa tu... n yang terbaru nie.. lama awk mnghilang.. sy risau sgt.. tkut jadi ape2 kat awk... tp sy ckp.. sy tetap akn tgu awk mybe awk bz dgn keje awk... tp smlm... pas sy dapat SMS tu.. mmg xsangka saya awk... selama ni saya respect awk sgt2... tp .... xsangka... awk ada simpan rahsia yg paling besar ttg kehidupan awk selama 4bulan kite kanal nie.. tp saya tak salah kan sesapa.. esp sy tak salahkan awk.. sb mmg awk penah larang sy utk jatuh cinta kt awk kan.. mybe sb rahsia tu lah awk larang sy.. cuma sy degil.. tak dengar nasihat awk.. ni lah padahnye kan.. saya rasa dah awk... apepon... saya bersyukur sebab dapat kenal awk, mybe ada hikmah disebalik apa yg berlaku.. saya juga tidak pernah salahkan awk.. saya akan sentiasa doakan kebahagiaan awk dan kehidupan awk. jangan pernah mainkan hati orang yang betul2 setia dgn awk... awk... saat tertaipnya entry ini... saya dah mula pasrah dengan kehendak takdir yg hanya inginkan kita kenal untk sementara... byk saya belajar dari awk... terima kasih awk.. tuk segala nasihat awk masa saya down dlu... kata2 semangat awk yg buat saya bangkit... terima kasih utk segalanya...


salam sayang dari saya utk MR.HAGEMARU

ini adalah entry terakhir yang ada kaitan ant. saya dengan awk MR.H... 
 saya xtaw ape yang saya rasa semalam.. yg sy tau saya nk menangis je.. saya tak mampu tahan lagi air mata saya... sblm ni saya dah menduga.. tp saya tetap pujuk hati sya apa yg saya duga tu nya andaian yang tak betul.. tp tu lah... itu salah saya...
semalam housemate saya sampai kena teman sy tdo... dia tahu apa perasaan saya pada Mr.H so dia xnk saya terlalu sedih... dia temankan saya.. terima kasi ima... love u so much
akhirnya saya berdoa dalam hati... 


" ya Allah aku mohon dengan izinMu... tutupkan lah pintu hatiku untuk mana2 lelaki sebelum masa itu tiba... temukanlah aku dengan lelaki yang benar2 untukku dan mencintaiku dgn ikhlas hatinya.... sesungguhnya kecewa cinta sebelum nikah itu sangat perit rasanya dan kecewa cinta yang bertepuk sebelah tangan juga tidak kurang sakitnya"
 

Monday, March 12, 2012

to mR.EX *jangan cari saya lagi~fullstop~

salam chenta hatiku..

ini entry kedua ...di dua belas march dua ribu duabelas...
wahh dlm demam2 pon leh update 2 entry kan..
terbaik x??
ahhaha
disebabkan bosan sorang2 kat umah..
pesalahnye update blog..
dh 3 hari dok sorg.. dh 3 hari demam..
n hari ni 1 malapetaka lagi muncul...
kenapa aq kata malapetaka??
ha... sb menda ni buat aq menangis...
huh stress kan idup aq...

korang nk thu apekes yg bt aq stress sgt2 ni...
smlm aq ade update status kat fb aq...
"rindunye nk karok ngn sidia"
xde org komen pon.. de yg like je.. 
bila pg td.. aq bukak je mate.. hp aq vibrate (silent mood)
kuar nama nye MR.EX berserta gambar (aku single)
huh............ mule2 aq biarkan je smpai hbis mcm tu...
sb slaloo die akn kol 1x je lau aq xreply die xkol ag dh...
tp ni 3 kali dh die kol..
mcm mane nth tangan ni gatal p angkat plak...
aq tak terkata bila dgr suara die..mnyampah ade...sakit hati ade..rinduuu pon ade.............tp... ini jalan yang aku pilih..
xmungkin aq berpaling...demi keberkatan masa depan..
aq tinggalkan dia..biarlah dia bahagia...tersekat2 aq cakap dgn dia..
dia ckp dia ada area sg.besi.. n dia nk jmpa aq...
huh.. mana mungkin kan terjadi lagi pertemuan ant. kami..
sb ..kalau aq jmpa dia.. konfirm2... hati aq cair...... no.. its cant be happen again...
sb sy dah berjanji kepada seorang wanita bergelar ibu.. 
sy akan lupakan dia.. saya akan tinggalkan dia.. 
dan sekarang saya dah tunaikan... 
sembang2 ngn dia.. tiba2 air mata aq menitis...
ohh nooo dia tak boleh tahu yg aq menangis...
aq cube ckp biadap ngn die.. 
"knpa cari sy lagi? kite dah xde pape"
bla.. bla... blaaa...
tetiba terkeluar ayat nie...
"tolong lah abang.. jangan cari sayang lagi"
mule2 cakap sy awk..
tp terguna jgk pglan mase bercinta... 
sorry awk... sy xmampu puaskan hati semua org.. sy xnk ada yg terluka jika perhubungan kita diteruskan..sy harap awk faham...
tolong.. jangan cari saya lagi... 
sy takkan boleh tahan kalau awk selaloo cari sy... 
sy hanya manusia biasa yang bisa tewas dgn perasaan sendiri....


mood demam lagi =(

salam chenta hatiku...
 entry duabelas march dua ribu duabelas...

 
oke... chenta masih dalam mood demam.. 
takde jiwa nk bt ape2...sengsaranye.. hanya tuhan yg tahu.. 
hidung tersumbat.. mcm ada gam.... =(
perut memulas mcm ade mesin basuh =(
kepala berat mcm ada tong gas... =(
ok ini tanda orang demam rindu!!!