BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
Related Posts with Thumbnails

Tuesday, February 28, 2012

bila hati berbicara

salam chenta hatiku,,,

 

entry pertama di duapuluh lapan february...

awas! entry ni di copypaste... 

ape bole ku ckp... hati ni sgt sakit mnanggung rindu,,,

dia ilang tnpa kbar berita,,

 


jom layan dialog "hati"

 

Hati
Nah, ambil la benda ni.

Apa ni?


Ini adalah hati. Hati aku.

Hati kau? Hmm.. kenapa kau sudi kasi kat aku?

 
Sebab kau dah jadik sebahagian dari aku.
Kau lebih dari seorang kawan.
Terima kasih.... ianya bererti. Aku terlalu
menghargainya.

 
Oh ye ke... tapi maaf.
Untuk apa?

 
Sebab,
hati tu aku tak beri sepenuhnya.
Cuma sebahagian saja..

.Maksud kau?

 
Aku pernah beri hati aku kat orang lain juga.
Dan aku tak pernah beri kesemuanya.
Aku
takut aku tiada hati untuk diri aku sendiri.
Mungkin aku takut, ha
ti itu tidak akan dijaga
dengan sebaik-baiknya.
Ian
ya bukan seperti
barangan lain seperti duit, permata dan
sebagainya. Hati ini penuh mistik, ada
keajaiban yang tersendiri.

 Mistik? Kelakar bunyinya...

 
Mungkin kelakar. Tapi itu realitinya.
Ia juga berubah mengikut rentak hidup engkau.
Rentak perasaan orang yang aku beri. Jika dia
betul-betul ikhlas, hati ini akan indah dan bersinar.
Tapi, jika dia mempersia-siakannya, hati ini akan
malap. Mungkin akan terus mati untuknya. Ianya
bukan satu benda yang percuma.
Hati ini diberi hanya
kepada insan yang terpilih sahaja. Insan yang istimewa
.Dan kau adalah salah seorang daripada mereka, kerana
naluri aku terlalu percayakan kau.

Aku insan terpilih?

 
Ya, kau yang terpilih. Hati ini sering bertukar-tukar
mengikut perasaan orang yang diberikan. Ianya
terlalu sensitif. Tapi ianya cukup kebal dan kental
pada musuh aku. "Musuh", mungkin terlalu kejam untuk
aku memperkatakan perihal mereka ini. Ianya tak
berubah-berubah seperti yang terjadi jika hati ini diberi
pada orang yang istimewa. Hati aku hanya tinggal sebahagian sahaja.

 Ada orang yang tidak pernah memulangkannya, walaupun aku hanya
pinjamkan sekejap. Ada yang pulangkan dengan penuh
kelukaan. Ada yang sudi berikan sebahagiaan hatinya
pula sebagai ganti.

 Dan jika kau nak tahu, setiap hati
manusia ada nilai yang tersendiri. Setiapnya terlalu
mistik!
 

Cuma satu saja yang kau tak mengerti. Sekali hati itu
terluka, kadangkala sukar nak mengubatinya
. Ada
kalanya, mengambil masa yang lama untuk itu.
Dan bila tiba sesuatu yang tidak diingini, mungkin
pemilik hati itu akan menyendiri buat seketika...
sehingga hatinya pulih seperti sediakala.
Hati yang diberi ini bukan untuk suka-suka. Ianya
lahir atas satu kepercayaan. Dari situ, wujudlah kasih
sayang. J
ika hilang rasa percaya itu, maka sukarlah untuk
hati itu kembali indah.

Sunday, February 26, 2012

akan ku cuba...

salam chenta hatiku...

entry ke2 di duapuluh enam februari dua ribu duabelas... 
entry pertama tadi actually di copypaste dari inbox fb..
msg tu ditaip pada 8 MAy  2010 kpd seorang teman...
masa type paste kan entry td mls nk menaip..
ni tetiba lak ada feel nk menaip...
tp xtaw nk taip pe..
rase mcm nak ber'nukilan'... 
tgk la kejap2 lg.. kot2 terkuar madah pujangga je... 
hehehe... 

pause 5min.. mencari idea..... ZzZZZZZ


setiap hari tidak seminit pun aku lupakan mu...
setiap kali mata ini terpandang sesuatu...
pasti aku terpikir kamoo...
tapi apakan dayaku...
hanya aku...
hanya aku rasa begitu...
kejauhan mu.. kediginan mu..
membuat aku semakin tahu..
bahawa kamu bukan utk ku...
tapi bisakah diriku... melupakan mu...
pikirku.. akan ku cuba padamkan resahku..
akan ku cuba kawalkan egoku..
akan ku cuba menjauh darimu...
agar bahagia menjadi milikku..
agar bahagia juga milikmu...
hatiku... apa aku bisa lupakan mu??
akan ku cuba pujuk hatiku..
akan ku cuba kawal emosiku..
akan ku cuba ilangkan ingatanku..
pada setiap detik manis bersamamu...
jika itu mahu mu..
akan ku cuba.. lepaskan mu..
wlaupun hati ku perit menanggung...
tp akn ku cuba... demi kamoo... 

~nukilan spontan by tika akita~

uppss lepas type entry ni.. aq terbaca status sorg kawan kat fb mcm nie..
"
"Akan tiba saatnya, di mana
kita harus BERHENTI MENCINTAI
SESEORANG..bukan kerana kita
PUTUS ASA untuk mencintainya
tetapi kerana kita MENYEDARI
bahawa ada insan lain yang lebih
mencintainya dan kita merasakan
bahawa insan yang kita cintai itu
akan LEBIH BAHAGIA apabila kita
MELEPASKANNYA.."
 OK SAYA AKAN CUBA..... 

pesanan untuk kamoo

  • truslah sakiti hatiku yg hina ini..
    ku terima JIKA itu wat kamoo bahagia...
    teruslah tmbahkan luka di hati ini...
     agar kamoo mampu tersenyum penuh makna
    ku sedar.. diri ini cuma insan hina...
    yg hanya mampu bermimpi mengapai bintang d langiT..
    ku cari di setiap bintang itu..
    malangnya..
    yg ku temui hanya kamoo...
    hnya kamoo mampu buat aq tersenyum,,.
    tp aq tidak mampu lakukan itu utk kamoo...
    hina lah aq... keji lah aq... jauhlah dariku
    ku tahu itu kbhgiaan mu... hingga akhirnya


    doaku sentiasa bersama kamoo...
    terima kasih atas segala masa lalumu bersamaku...
    berilah aq sedikit kekuatan agar aq dapat idup tanpa mu...

    AQ sayang kamoo selamanya...
    NURATIKA ABD WAHAB

Wednesday, February 22, 2012

bosan tahap cipan

salam chenta hatiku...

entry pertama di duapuluhdua februari...

dah 5 hari membusuk kat umah je,,
jumaat... sabtu... ahad... isnin... selasa.. rabu....
hurrmmm
sok je ade klas.. jumaat membusuk lagi...
bosan gile dooowh...
duk umah jeee... xde nk kuar g memane...
sen pon dah kering...
nak bt keje duk umah.. line tenet la.. lemsss gile..
nk blogwaking pon xleh.. asyik2... problem xhbis2...
stress mcm nie... nk cari info nk takel MR.T pon xleh..
hp lak dh berhari2 xde bunyi.........
bkn rosak ye.. tp mmg xde panggilan...
cume smlm je .. my mummy kol.. tnye bile nak balik...
nk msg ngn bf.. nk kol  bergayut ngn bf... bf pon xde... 
krdt maxis tu berpuluh ringgit ... topup dh dekat 3 minggu.. xberganjak pon..
hurmm..
krdt cel ni pon lame dh topup.. pon byk lagi..
nk gayut ngn sape pon xtaw..
bosan weyh..
nk dating lagi lah..
dgn sape???
susah jgk single nie kan...
n lagi susah lau xde klas selama 6 hr 1 minggu..
bosan.. cipan pon xbosan mcm nie.. hahahahah

Tuesday, February 21, 2012

teater BUKAN MALAIKAT 11th college UM...

salam chenta hatiku...

entry pertama di duapuluhsatu februari...

ermm semalam xde update sb malas nk update..mood tgh lintang pukang. padahal free the whole day..seyes sangat bosan sem nie. nk buat assignment masih xde jiwa.. MR.T pn xsentuh lagi.haiiyylaa.. asyik2 aq ni berlingkar je atas katil. ermmm sume mende jadi malas.. susah jgk lau akal n hati tak bersatu.
langsung tidak memberi kerjasama dalam membuat keputusan. pening aq ni. sehari duk umah.. pagi tu mood skit rajin.. aq sapu sampah.. mau xrajin.... berhabuk dah bilik aq.. rambut2 berselirat.. dah seminggu xbersapu.. isshh lau bakal mak mertua baca ni.. mmg confirm2 dia reject jadi menantu.. hahaha..
xpelah makcik.. dah bukan jodoh nk jadi menantu makcik kan... lau sy jd menantu makcik.. mesti makcik dera sy suh sapu smpah hari2 kan.. hahaha.. oke sy ni bkn mls nk menyapu.. tp sy ni alah habuk.. lau nk sapu kna antibiotik kuat.. baru leh menyapu.. lau x.. mmg sekali sapu.. skali "hashuuummm"........ so sb tu la aq jadi lemah lau bab mnyapu.. tp lau bab mngemop mmg aq suke.. yeaa leh main ayer.. hahaha.. melalut kelaut dh nie.
seterusnya pas bilik n satu rumah aq menyapu n mengemop.. aq masuk bilik mmulakn rutin.. on9.. on9 fb.. on9 ym.. segalanya lah.. n now aq addited ngn game cafe kat tagged.. huhuh.. buka tagged semata2 nk main game cafe tu je..
dh lame xmenceburi diri dlm dunia game yg hape2 nie.. tp saje je kali ni.. bosan sgt kot.. hahahaha then petang skit.. aq dengar ima kat dapur.. "ketunggg.. ketanggg" memasak agaknye.. aq pon pegi jenguk ape yg boleh dibantu............. cehh padahal aq pegi rebus ikan je.. hahaha.. pas masak tu... 
ima ade tnye nk tak g tgk teater kat UM.. mmg aq tahu ade teater sb skrg mmg karnival teater kat UM tu.. ermmm boleh jgk.. sebab ex-roomate aq yg berlakon... aq thu exroomate aq ni mmg talented.. lau x, xleh ar die join audition pilih kasih.. mmg semangat nk jadi artis sgt kental.. hehehe .. masih berpikir2 nk pegi ke tak... 
*** dalam pada itu... cehh mcm nk nulis novel plak**
aq tgh msg2 ngn TTm aq.. hurmm die ni xhbis2 plak sentap.. xhbis2 die nk ungkit sal status FB aq sal MR.H... nk kate die jeles.. aq xde pape pon ngn die.. tp nmpk benor jeles nye.. tp nth la.. die tu "play" too much.. sukar diramal... pastu dok bt ayat sentap... aq jadi serba salah.. buat aq serabut.. mls la story byk... follow the flow je... aq ckp now aq bkn milik sape2... juz milik MAk n Abah je... even hatiku dah terbagi.. tp aq lom hold ht sape2 lg....hehehe***
bila dah berserabut mcm ni.. hurmm better aq join je ima g tgk teater.. ilang skit ke"serabut"kan aq... lebih bek aq hburkan hati kan...gerak dlm kul 8 jgk g UM.. hurmmm ingt dpat la tempat duduk.. mase g tgk kolej 7 nye teater pun berdiri... hurmmm so berdiri la bersesak2 kt blkg... 1jam 30min woo berdiri mcm2 gaya... aq berdiri.. sakit kaki wehh berdiri dah mcm org berkawad dah.. berdiri tepacak .. mcm mana la abg2 polis n abg askar boleh berdiri lama2... hurmmm ... tajuk teater yg dipersembahkan "BUKAN MALAIKAT" 
*** cerita dia mcm nie... **
berlatar belakangkan warung kecil bawah flat.. nama pe nth flat tu.. yg aq thu ade cheras.. kisah nye.. warung tu nmanye warung halimah... halimah ni jande.. anak sorang.. sekolah menengah rasenye.. shima namenye.. pas lik sekolah die tlg maknye niaga.. org susah... n mudah terpedaya.. pnjg lah cite die... n ade group maknyah... ade group mat rempit.. ade group org tua yg sembang2 kat bawah flat.. ade org alim "taik kucing" ... kesimpulan cite ni.. si shima (myex-roomate a.k.a watak utama) ni termakan pujuk kawan2 yg tikam belakang.. ajak g party n bagi die pil.. die khayal n diorg tglkn die kat warung mak die mlm yg diorg g party tu.. b4 tu... ade jgk berlaku pergaduhan antara orang alim " taik kucing" ni dgn maknyah... die kate diorg ahli neraka bagai.. mmg bergaduh betul2.. gamat 1 panggung... mmg nampk real diorg tendang2.. maknyah tu ludah muke org alim tu... mmg teruja.. n masa si shima n kawan2 die ni balik dr party tu.. org alim "taik kucing" tu menyorok blkg bgunan.. lepas ditinggalnya budak shima ni sorg2 ... dia dtg cekup budak tu.. bawak g blkg.. dirogolnya budak yg tak tahu ape2 tu...kesian... pastu budak tu kuar.. n buat mcm dia ckp sorg2... ada spotlight ... ni part paling aq suke.. die cite yg die susah.. mak die jaga dia.. tp die xdgr nasihat mak die.. mmg tacing jgk kat cni... (mmg dia btl2 menghayati watak dia)... at last dia amek tindakan yg betul jgk utk wat report polis pasal kejadian tu.. even orang "taik kucing" tu dah ugut dia.. tp dia tetap berani.. n org tua tu kena tgkap.. hah tu la.. alim taik kucing.. ada hati nk ceramah kat maknyah tu... n mak nyah yg bergaduh ngn orang alim tu terus berubah jadi lelaki sejati... hensem pon ko badri.. hahaha... byk lg cerita dia.. n atlast.. bile sume org suke2.. de sorg laki kuar.. berjubah.. "maksiat... maksiat" ... n the end... mmg besh la cite nye.. wlpun agak crowded dgn konflik.. 

apepon aq nk ucap tahniah pada my-exroomate.. (cik izz) sb dia did very well... mmg aq sgt rasa bangga pernah kenal dia.. n tgl sebilik ngn dia utk 1 sem... huhuh..