BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
Related Posts with Thumbnails

Monday, December 27, 2010

semoga roh maktok dicucuri rahmat

salam chenta hatiku...

maaf tidak dapat membalas blogwalking...
juz nk bagitahu...
maktok sy telah kembali ke rahmatullah semlam 26/12/2010 jam 11..
segala urusan jenazah dilalukan dirumah..
dan arwahyahammah telah selamat dikebumikan jam 11 pagi td 27.12.2010
marilah kawan2 kita sma2 sedekahkan AL-FATIHAH buat rohnya..
dan ditempatkan dalam kalangan orang2 yg beriman...

Saturday, December 25, 2010

selamat pengantin baru sayang...

salam chenta hatiku...

ramaikn manusia melangsungkan perkahwinan cuti sekolah mcm nie..
minggu lepas jer 3buah kenduri aq pegi..
hari nie mak ajk pegi kenduri jgk,,
adeshh.. mlas nye..
malas nk iron bju..
ermm..
aq tnye mak..
hari nie kenduri umah sapa...
mak ckp..
kenduri umah "tettttt" (maaf.. terpaksa dirahsiakn..)
urkk.. terkedu aq seketika...
aq thu dia dah nikah..
tp...
aq xsanggup nk pegi tgk majlis dia secara real..
ohh no..
xsanggup weyh..
mmg la dia hnyalah cerita zaman chenta monyet..
tp uhh... sakit gak lah..
aq slaloo gak stalking fb die.. tgk pic die ngn istree die.. eheheh..
aq trut bahagia tgk dia bahagia..
tp... kadang2 teringt jgk zaman kami dlu2...
oh... xbleh ingat dah..
dia kini dah bergelar suami..
aq cuma dapat doakn kebahagiaan dia dari jauh..
masuk yg ni..
dah 2 org ex aq menikah...


okeh.. ni bukan pic die.. hehehe.. ni pic erra lah..

aq je still bujang trang tang tang.. hehehe
ape2pun...
jodoh pertemuan ditangan tuhan kan..
pasrah je lah..
heheheh
tahniah la bro... semoga berkekalan ke akhir hayat keyh...

ayat pasrah kan weyh!!!
huhuhuhuh

Thursday, December 23, 2010

SERUAN PULAU NAMI sinopsis + video (lirik ost)

..salam chenta hatiku...

cuti sebulan... nak taw aq buat pe??

layan jer drama2 kt tv...

drama melayu, drama indonesia, drama tamil.. suma aq layan..

safa & marwah, cahaya, alisa, putera katak, seruan pulau nami, seribu kali cinta, cinta kirana, bukan diriku...cita2 tamil.. lupa tajuk la.. huhuh

seyes,,, xtipu weyh...

ok ni antara drama yg tgh syok aq layan kat astro prima...


crdt to

nurizspace


Drama Seruan Pulau Nami ni akan mula tayang pada 9hb dis di Astro Prima, para pelakon dalam drama ni ialah Zizan Nin dan Elly Mazlein. Pulau Nami ni di Korea, bukan Nami di Kedah, pada yang tak tau di Kedah pun ada kawasan nama Nami heheh!! Pulau Nami ni kawasan pengambaran yang popular dalam drama Winter Sonata. Jadi penonton bakal melihat pemandangan indah dan sejuk di Pulau Nami tu. Penerbit drama ni ialah Mawi atau MW Entertainment Sdn Bhd. Pelakon lain yang menjayakan drama ni lagi ialah Emelda, Wafi Rizal, Arash Mohd, dan Shela Mambo.

Mungkin anda minat LAGU OST Seruan Pulau Nami Menanti Hikmah

Sinopsis Seruan Pulau Nami:

Drama ini mengisahkan kehidupan Amira bersama anaknya, Wafi yang kemudian mengambil keputusan menyambung pelajaran di Korea.

Dia yang cuba melarikan diri daripada bekas suami, Hisham dan jatuh cinta dengan Razlan. Razlan pulak sebenarnya menganggap dia adalah Syafika iaitu adik kembar Amira.

Pelbagai konflik berlaku antara mereka hingga Syafika berdepan maut akibat menghidap penyakit barah otak. Amira berusaha meyakinkan Syafika antara dia dengan Razlan tidak mempunyai hubungan istimewa tetapi lelaki itu bersama Hisham masih menagih cintanya.

Drama ini akan ditayangkan di Astro Prima bermula 9 Disember ini, setiap Isnin hingga Khamis jam 4 petang.

Elly Mazlein akan pegang watak kembar le tu Amira dan Syafika. Mesti menarik kan. Elly Mazlein pengsan kat Korea tu sebab makanan halal payah dapat, emm tak cukup makan le tu.

Lirik Lagu Menanti Hikmah OST Seruan Pulau Nami – Mawi


video


Hembusan bayu memecah sunyi penjuru
Alam maya yang dicipta oleh Pencipta
Siang dan malam silih berganti entahkan berhenti
Di bumi ini ketenangan yang dicari
Tapi apakah akan ditemui

Hanyalah berserah padaNya
Kerna Dia Maha Segalanya

Korus
Tanpa disangka dugaan tiba
Turut kata pasti akan binasa
Hebatnya badai melanda
Menggoncang jiwa
Oh kita berdoa
Agar ditemukan cinta ini
Dengan yang lebih memahami
Oh hati ini yeah
Kasihku

Antara dua hampiri menagih jiwa
Ketentuan tidak mengenal siapa
Redha dengan apa takdirNya
Pasti ada tersirat hikmahnya

Ulang Korus


Sunday, December 19, 2010

maktok ... cepat sembuh yer...

salam chenta hatiku...

mood sedih sudah semakin kurang..
ermmm ptut la 3,4 hari lepas asyik touching2 jerk..
aq berada diperingkat PMS..
opsss...
now dah stabil dah emosi aq..
ermmm pelik2 kan aq nie..
huhuh...
emosi dah stabil..
tp sedih lain plak yg dtg...
15hb bru nie..
abah aq gtaw... maktok aq masuk hsptl..
maktok a.k.a mak kepada abah...
oucchh.. sedikit touching n terkejut bila dgr berita tu...
mmg 2,3 hr b4 tu..
tyme maktok mai umah..badan dia dh panas..
maktok aq ni dah ada penyakit alzheimer...
keadaan dia mmg dah semakin teruk... dia mcm berada tyme umo belasan tahun ...
layan dia.. seyes macam layan budak2 ...
sabar jer lah...
n baru ni die masuk hsptl..
cian die...pucat je aq tgk..
sedih tyme aq teman die kat hsptl..meracau jerk..
n satu hari tu...
die cakap nk buang air...aq suh la die buang dalam pampers..
tp aq kena marah alek...die cakap.. maktok ni pompuan...
malula dok depan orang ramai...
aq bukan budak2 nk pakai pampers..
n aq pun bawak die g toilet...
bukak pampers die.. ade darah.. cian...
riso aq weyh..
dh tu aq pun gtaw dr.
then dr. tu cakap.. maktok aq ade fibroid kt dubur die..
n mintak aq sain surat keizinan...utk wat pembedahan mlm tu jgk
menggeletar tgn aq tyme dgr dr. tu ckap..
aq xsempat nk kol abah aq cakap yg nak sain surat tu.. sb dr. cakap..
urgent..
then bila dah sain aq pun kol abah n cakap..
abah aq gtaw maksu aq (anak maktok aq yg slalu jga maktok aq)
then tersebar kt suma sepupu n pak menakan aq...
tetiba... dgr la mulut2 kurang manis dok kata kat blakang..
adeshh.. ni la sb nya aq xmor sain surat tu..
paksu aq cakap... bila dah operate nt.. lambat lak nk baik.. napa xtgu diorg berbincang dulu..
abg chaq plak cakap... ika xdak hak nk sain... anak2 dia ada lagi (sedangkan kt surat tu cucu termaktub dlm pertalian...
adesh.. mula la xsedap hati...
rasa bersalah pun ada..
makpak menakan aq dah la suma haru biru...
diorg ni dh semakin xsehaluan...
bila jadi mcm nie..
masing2 nak menunding jari..
nak g jaga maktok yg sorg tu pun ..
masing2 tolak sana.. tolak sini..
haiishhh seyes aq xfaham...
manusia skrg ni sudah buta dgn harta..
bila harta dh hbis di gadai ...
mula nak lepas tangan..
ermm
nth la.. aq pun malas nk bercakap banyak..
aq hnya seorang budak2 yg xtaw apa2 bab harta..
tp mereka2 lupa..
tnpa mak yg sorang tu... harta ke,, rumah ke... sah2 mereka juga xkan berada di dunia ini...

mmg aq budak.. n mereka dah tua.. tp sebab mereka tua lah.. mereka lupa..
mereka lupa.. yg xsampai 5 -6 tahun lagi.. mereka jga akn berda ditempat maktok...
dah la..
aq malas nk beremosi sal menda nie..
yg paling penting skrg nie..
aq juz nk tgk maktok aq sembuh...
n kuat mcm selaloo...

p/s: kawan2 tolong doakan agak maktok sy cepat sembuh...
n doakan jgk... mereka2 yg tidak sedar itu segera insaf...

Saturday, December 18, 2010

banner utk dinner

salam chenta hatiku....

ade x sesapa leh tlg ajar tika wat BANNER majlis mkn mlm??
yg bertemakan hikayat 1001 malam..
tlg..
dah serabut..
dh siap 1.. tp seyes..
xcantek langsung..
huhuh
tolong saya..
lg plak..
xde la software Adobe photoshop..
b4 format lappy ritu ade ar..
tp suma dh ilang..
ermm mcm ner nie

Thursday, December 16, 2010

oh my tears!

SALAM CHENTAHATIKU...



Again n again...

air jernih ini terus menitis...

adushh..

aq pun xtaw knapa aq se"touching' ini ..


kan besh kalu jadi baby.. nanges la kuat mana pun... xde sapa pelik...

siap ade yg pujuk...

tp.. dh besar2 ni..

bila ter'touching' dgn apa2 perkataan @ t/laku sumbody...



org akn tnye.. knpa nges??

ko okey ke??

dan2 xjadi nges...

dh tu.. bukan nak pujuk..

siap kena gelak lagi..

nak jadi baby2 balik boleh...???



ermm qoute ni aq jmpe tyme ciplak pix2 kt ats dr mR.google yg macho...

“DON’T FLOW” - I told my tears.

“BECAUSE IF YOU DO,

WE WILL BOTH CRY IN VAIN.

YOU DON’T WANT THAT,

DO YOU?”



diciplak dari

JUST COOL N WEIRD STUFF

Wednesday, December 15, 2010

frust !!! pinjam bahu boleh??


salam chenta hatiku...



ermmm..
ape la malang sgt kt diri aq ni hah???
sume mende aq wat...xkena...
itu xbetul.. ini xbetul.. itu xleh.. ini xleh..
huaaa...
sgt stress dlm keadaan mcm nie...
terasa nak nangis ja... (ermm mmg dh nanges pun)
kenapa la aq selaloo dipinggir kan...

arghhh ...
nak pinjam bahu awak leh.. nk nanges puas2...


Monday, December 13, 2010

aku "pregnant" ke?


salam chenta hatiku...

p/s: skali lagi jgn percaya dgn title utk entry ini....

tetiba rasa nak makan (mengidam)

*cheese cake..
.
*cupcakes yg comel



*coklat kek yg itam



*big apple...


krdt to: google .. aq dh rompak pix2 diatas dgn jayanya

huh gile ke hape...
ni lah akn terjadi bila aq stress...
aq stress akibat bosan..
so termengidam macam2 lah...

bosan penyebab mati pucuk,,, opsss

salam chenta hatiku...


sila jgn terpengaruh dgn tajuk diatas..
motif sebenar entry ni..
juz nk ilang kn tahap kebosanan yg melampau...
tp.. seyes aq kate ...
stress adalah salah satu yg berpunca dari bosan...

hari ni...
aq jadi serabut, touching, nak nanges,, nak marah2, nak gelak kuat, nak makan byk..
hanya sebab aq dah terasa strees akibat dah 10hari duk dirumah tanpa bersosial...
huh ayat lintang pukang...

dah2..
jom tidoq..
klau xtidoq.. mak aq ajak tgk cita PAPADOM...
aq dah tgk kt pawagam la mak...huhuhuh
harap maaf...
sekian...

sekali lagi.. entry ngn title tidak ada sangkut paut..
harap maklum

Sunday, December 12, 2010

belum masanya...

salam chenta hatiku...

SORRY...
belum ade mood nk update story2 baru...
bersabar yer.. hehehehe..
.
cayang n rindu my geng blogger..

Wednesday, December 8, 2010

biarkan aku jatuh cinta

SALAM CHENTA HATIKU...

JOM LAYAN LAGU NIE

video

mata ini indah melihatmu
rasa ini rasakan cintamu
jiwa ini getarkan jiwamu
jantung ini detakan jantungmu

dan biarkan aku padamu
menyimpan sejuta harapan aku padamu
rasa ini tulus padamu
dan kan ku biarkan sampai aku mati

reff:
biarkan aku jatuh cinta
pesona pada pandangan saat kita jumpa
biarkan aku kan mencoba
tak peduli kau berkata tuk mau atau tidak

tatap ini indah melihatmu
rasa ini rasakan cintamu
jiwa ini getarkan jiwamu
jantung ini detakan jantungmu

repeat reff

Sunday, December 5, 2010

saya anak yang JAHAt

tersentap...
xde mood...
saya masih budak jahat???
saya masih belum berubah...
saya xkan ada peluang nak tunjukkn keikhlasan saya pada mereka..
biar saya mati..
dari terus idup mcm nie..
tidak ada seorang pun yg menyayangi saya lagi..
mereka masih anggap saya jahat...
saya xsanggup lagi...

salam...
salam sayang dari chenta hatiku...
maafkan chenta...

Friday, December 3, 2010

kampung ku yg indah,,,

salam chenta hatiku..

ermm indah nya hati ni bila sampai di kampung..
heheh
sepanjang perjalanan ats bas SERI MAJU td..
aq dapat tido selama sejam jerk..
sebab ade maknya ngn apek kapel dok nyembang,,
bising kot..
huh...
dah la ats bas tadi sejuk mcm duk dlm freeze..
mmg menggeletar ar ..ahahah
berjaga atas bas smbil layan suria.fm...
dah line pun mcm crocodile jer.. hahhah..
sakit tinge aq..
nak tido xleh..
so...
melayan perasaan jerk..
elok ja bas turun tol JURU..
hati mula girang..
xsabar nak jmpa mak abah,, c notty n suma yg ade,,,,
hehehe
pakcik bas plak baik hati sesangat..
dia benti betul2 depan jalan umah aq.. hahah
cayang lebih la kat pakcik tu.. ngeee
ok smpai cni dlu...
mate dah pinau... badan dah nak bergolek di tilam empuk di bilik..
tettt...
.sekian.

Wednesday, December 1, 2010

exam dah habis... masa untuk blogging plak..

salam chentahatiku...
hari nie last paper tuk sem 5 nie..
paper hr ni mmg killer..
smpai xterasa seronok bila exam hbis pon..
haisshh.... susah tol..
tp xpe lah...
dh buat pun kn..

so now..
.

tika nk tunaikan janji utk meng"follow' follower tika.. hehehehekk..
n akn wat tag yg ditag oleh EN.ABU...
eh,,.. kejap2.. satu2 la..
wat entry g i-city dlu ah yer...


jom layan.... klik kat perkataan i-city untuk mengushya entry yg akn diupdate..

SAPE KATA I-CITY BESH??

salam chenta hatiku....

ok... meh2 nak cite...
2nd last exam aq hari sabtu bersamaan 27nov...
pastu.. ade gab 3hr...
3hr weyh.. duk bilik pun bkn nak stdy sgt an..
so aq plan ngn sowg mber...
nk g jenjalan..
awalnye.. aq juz g sg.wang..
1st tyme aq smpai sg.wang plaza tu weyh.. seyes..
tu pn sb ade sowg mber ajk jmpe...
kejap je pun jmpe die.. yg len2 aq g round..
besar jgk Sg.wang plaza tu yer.. heheh


b4 g sg.wang plaza.. pix tgh ni tgh frust sb nk kuar xleh.. ujan.. huaaa..


pastu..aq request kt 'peneman' nak g i-city..
so.. bermula lah cerita ...
sanggup sewa kete nk g sana..
alang2 pegi.. xbesh la pegi berduakn..
so aq ajak lagi 3 orang mber,.
hahah gasak la..

actually... i-city tu xbesh mane pun..
juz tmpt yg cantik utk bergambar..
klau nk lepak2...rasanye pantai lg besh.. hahaha..
kalu org yg xsuke bergambar.. bek xyah pegi.. rugi jer..parking kene RM10 .. huhuh..
dah tu.. alang2 sewa kete..
aq pun request lg nk g jenjalan kt putrajaya..pastu balik g taman tasik titiwangsa... n last but not least g taman tasik kepong..
so ..tercapai jgk hasrat aq..
ermm kalu sesapa yg ade FB tika atika..
pergi lah view pic dlm album 2days fever..
knapa 2days fever.. yerlah.. aq meronda jer 2hari tu..
n segala impian aq dipenuhi oleh c musyuk.. ahahaah
dah la.. jom layan pix2 yg dah aq edit ngn picasa..
layann...











  • SEKIAN