BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
Related Posts with Thumbnails

Sunday, July 25, 2010

mimpi itu vs panggilan dari abah

salam chenta hatiku....
entry seawal jap sebelas pagi di pagi ahad yang sepi...
amboi...
mcm ayat puitis plak..

hahahha
ni kira awal la aq bgun pagi nie..
tu pun sb dapat kol dari abah...

tp tyme nak jawab kol tu..

aq masih bermimpi..

so xsempat la nak jawab..
.
korang2..

korang nak taw x ape yang aq mimpi??
jeng jeng jeng...
mimpi moon...

eyh2 bukan2...

bermulalah cerita ...
mimpi itu actually aq pergi 1 tempat ngn mak aq..
tempat tu lebih kurang mcm paya bakau la...

then laluan die berbukit2...
naik batu2 besar, kne langkah pokok2 yg tumbang..
.
n sepanjang perjalanan nak ke muara...
ada orang2 kampung..(aq xkenal sorg pun)

mybe orang kampung mak... (dlm mimpi tu lah)
diorang pandang kitorang dgn muka yg wierd...
diorg tgh tangkap ikan kot...

aq ngn mak pun berjalan lagi...

berjalan, berlari, memanjat, menjauhi org2 yang ade.
then kitorang pun smpai kat muara tu...
kira mcm hujung skali la..

aq xpasti untk apa mak ajk aq g situ..

mak dah turun dalam air tu...

aq masih di ats..
ilangkan penat...

tetiba...

tyme aq pandang sekeliling...

aq ternampak...
lengan orang..

tp besar mcm tangan yang dah kembong...
dah biru..
aq trus menjerit cakap kat mak..
orang kampung cakap...
ada mayat area tu...

aq ni penakut skit..

aq trus lari tinggal kan mak...

tyme aq lari tu...
orang kampung masih dalam pandangan yg menakutkan..

aq lari... lari.. dan lari...

n
ade sorang mamat tlg aq lepas dari pokok...
n dia bawak aq balik ke kwsn kampung...
aq tetiba jadi risau takut jadi apa2 kat mak aq..

aq nanges...

tetiba aq dgr...
"aq jatuh cinta lagi....
untuk yang ke sekian kali..."
hahahah...
ringtone aq lagu kangen band "jangan menangis lagi"
then aq tgk screen hp sony aq...
tertera nama my daddy...
tetiba berderau darah aq...
dulu tyme sek..
. bila aq kuar ja..

mmg aq paling xsuka bila abah kol..
dia suka marah2 suh balik awal...

huhuh tp pagi nie..
aq trus je nak jawab...
ye lah bkn aq da wat salah...
tp bila nak jawab ja.. dah behenti bunyi..
ingt nak smbung tdo balik aq mula rasa lain..
tkut ade sumthing abah nak cakap..
yelah.. mana penah abh aq kol pagi2...
then aq kol abah balik.. 'waiting call' plak..
tgh kol sape la plak abah aq niyh..
hati lagi rasa xsedap...
mane thu ade sumthing yg berkaitan dgn mimpi aq tuh...

aq kol lagi...
n aq dapat dgr suara abah...
aq tnya knapa abah kol??

upenye... die juz tanya aq dah daftar memilih ke blum..

hurmmm maklum la.. aq dah layak mengundi okay..

alhamdullillah.. ingt ade yang xkena td..
tp ht still xsedap...
yelah tyme abah kol.. die kat luar..
mane thu ade pape jadi kat umah..
trus aq kol umah...
n mak yang jawab..
lega skit rasa hati nie...
kat umah semua nya selamat...
n aq mula menaip entry nie..
heheheh
upanya aq terlalu rindukan mereka...
rindu kan mak.. rindukan abah... rindukan suma abang n kakak aq...
n yg plg penting rindu kan c notty n c boolat...
kasih keluarga keakhir hayat...

4 yg prihatin:

.aira. said...

gile seronok mimpi anda, HAHA, penemuan baru tuu, ikan sebesar tangan xD

jempot lihat blog and tingglkan jejak anda di entri ni :D
life as UNI student xD

tiKa_AkiTa said...

hahhaa... jmpa mayat.. mmg gile kan...

senandung semalam said...

tkut...
myat?

tiKa_AkiTa said...

mimpi je lah senandung semalam...
tp mmg mcm real.. tgn tu dah kembung terapung ats air.. huhuhuh