BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
Related Posts with Thumbnails

Wednesday, April 28, 2010

Al-fatihah buat Adik Aminulrasyid

salam chenta hatiku...

terkejut aq bace cite nie..
mmg ar mule2 tu aq marah sangat ngn pihak polis tu..
mmg dlm hati de skit2 dah rase mnyampah kat pihak polis kn.. hehehe
tp stelah aq fikir rasionalnya...
aq tidak mahu menunding mana2 pihak..
jangan aq kena tembak plak pas nie sudah...
hahahha

salah polis ke sb menembak?
ye jugak..
ye lah polis mane leyh nak tembak orang suke suki jer kan...
tp...
terfikir x kita apa yang anggota polis tu fikir sebelum, semasa n selepas kejadian tu berlaku...
hah.. kite xtahu...
maybe ade faktor2 yang menyebabkan anggota polis itu bertindak sedemikian...
seperti komen salah seorang blogger kat web myMetro nie...

"budak ni sebenarnya dah menggelabah dan kononnya ter'reverse' keta tu dan kononnya lagi mcm nak langgar anggota polis tu..dan anggota polis ni seolah nak mempertahankan nyawa dia jugak la..tapi jika ini benar seperti yang didakwa, tak salah polis ni lepaskan tembakan. korang ade pikir tak polis ni manusia jugak.perlu mempertahankan diri diorang gak.bukannya hanya pertahankan nyawa org awam saja..so dlm hal ni bnyk persepsi dan hujah. jadi jangan menghukum sekiranya kita tidak berada di tempat kejadian..jangan emosi sangat. rasional sikit wahai golongan yang hanya ikut kata hati dan perasaan..think wise.. Dhani


btul jgk kate Dhani ni.., mslh skrg nie.. kite xtahu ape yg berlaku malam tu...
byk ag komen2 yang buat aq terpk ape sbnrnya yang terjadi...
korang nk tau.. klik link my MEtro kt ats tuh...
ade gak yg menyatakan anggota polis tu nk tembak tayar...
tp terkena secara xsengaja...
korang cube bayangkn.. klu korang kt tempat tuh..
korang pun panik kan.. even korang tu ketua polis skali pun...
melibatkn nyawa.. die pun mybe terpk klu die kena langgar tyme tu..
ank bini kat umah sape nak jaga...
ermmm korang perasaan x?
polis ni a good shooter.. huhuh (pk lah sendiri)

ermmm
Alfatihah
tp mmg pity la kat adik Aminulrasyid... (dh la nama sme ngn my-ex teddy)..
kalu betul2 die xbersalah...
yer lah... mude ag..
tp ape kite sbgai umatNYa boleh buat..
suma ni dah tertulis kan...
sama ade cepat @lambat @mcm ner kite diambil olehNya...
suma dah ditentukan...
mmg sedikit terkilan n mengejutkn kita...
sebab pemergian dia dalam kejadian yang begitu tragis...

tp... ade sedikit pendapat...
bukan nk menyalahkn orang yang dah tiada...
bukan nk menunding jari..
tp
terpk x kita...
budak seusia 15 tahun memandu...(aq ni 22thun xreti bwk pun)
ermmm sedangkan kakak die pun xtahu yang die boleh memandu...
knapa perlu kuar pintu belakang??
lagi pun dh awal pagi...
sepatutnya budak dlm usia ini dah lena tido dibuai mimpi kat umah keluarga tersayang...
pada waktu2 gini...
kenapa dia memecut kereta??
sb die takde lesen kan....
kite terpk x... ape yg org len xpk...
wallahualam...

mybe polis tu xnyangka yang bawak kete tu budak bawah umo...
sb yerlah tyme2 gitu...
sepatutnya xde budak yg bawak kete..
xde budak yg kuar pagi cenggitu...
ermm tp salah gak polis tu sb die gunakn senjata api utk pertahankn diri dia..

kalu adik amirnulrasyid xbersalah..
mmg kesian sgt..
die muda ag...
dia byk lagi masa depan...
hope suma pihak dapat bersatu menyelesaikan kes nie...

marilah kita sedekahkah Al-Fatihah untuk ARWAH
takziah wat keluarga ArwAH..

p/s: maaf kalu ade yang terguris... sy cuma mngeluarkan pendapat.



3 yg prihatin:

FaMouS said...
This comment has been removed by the author.
tiKa_AkiTa said...

ermmm maaf...sy xckp die tmbak org sesuka hati... ade ke dlm n3 sy tuh...

"salah polis ke sb menembak?
ye jugak..
ye lah polis mane leyh nak tembak orang suke suki jer kan...
tp...
terfikir x kita apa yang anggota polis tu fikir sebelum, semasa n selepas kejadian tu berlaku...
hah.. kite xtahu...
maybe ade faktor2 yang menyebabkan anggota polis itu bertindak sedemikian..."

awk mybe slh fhm mksud sy nih...

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.alfatihah :(